maanantai 1. maaliskuuta 2010

Sairasta menoa

Okei, takana hieman kaoottista menoa viikon verran. Tuli käytyä kiinalaisessa ravintolassa, jonka omistajan tytär oli Nokialla töissä ja käynyt siis Suomessa useampaan otteeseen. Mulle esiteltiin kansioittain suomalaisia postimerkkejä. Aika sattuma :). Sit multa meni ilmeisesti maha sekaisin yllättävästä ruokavaliomuutoksesta (kevätkääryleitä) ja loppuviikko sit sujui laveine ylä- ja alamäkineen olotilan suhteen.

Viimeisen päivät oon ollut hieman enemmän kipeenä ja niinpä missasin viimeisen ratsastustutustumistunnin torstaina ja kurssin loppubileet lauantaina. Näin myös kolibrin sunnuntaiaamuna istuessani puutarhassa hieman järkyttyneenä ja pian sen jälkeen koin argentiinalaisen lääkärin kotikäynnin ja vastasin ekaa kertaa puhelimeen espanjaksi.

Jotenkin hassua, että täällä lääkärit tulee kotiin. Tästä tosin seuraa 10 peson (n. 2 e) lisämaksu (muuten kaikki terveydenhoito kuuluu jo maksettuun vakuutus/ohjelmamaksuun (en oo ihan varma kumpaan)). Lääkäri oli ihan hauska, mutta kommunikointi oli vähän hauskaa kun piti koittaa selkiyttää tilannetta espanjaksi. Diagnoosi oli jonkin sortin allerginen reaktio ja hoitona oli ruokavalio plus allergialääkettä 5 päivän ajan. Ravattiin Rosan kanssa kolmessa apteekissa ennen kun löytyi sunnuntaina auki oleva. Tulipahan vähän liikuttua viikonlopun makoilun jälkeen.

Tehtiin lisätiedusteluja allergialääkkeen käytöstä, niinpä lääkärin piti illan aikana soitella meille. Rosa oli juuri silloin kastelemassa puutarhaa kun puhelu tuli. Tartuin siis härkää sarvista ja vastasin puhelimeen. Tuloksena oli järkyttävän nopeasti puhuttu espanjankielinen rimpsutus korvaani. Täh? Pahoittelin, että en ymmärtänyt mitään ja rimpsu tuli uusiksi ehkä yhtä pykälää hitaammin, minkä seurauksena ymmärsin, että soittaja on terveyspalvelusta. Totesin kuitenkin parhaimmaksi hakea Rosan hoitamaan puhelu loppuun kun tuo puhelinasiointi uudella kielellä vaan tuntuu aina alkuun tökkivän. Varsinkin kun puhelinkeskukset jne. pälättää tottumuksesta kuin pika-automaatit (samaan tapaan kun radiomainoksissa pakollinen osuus vaikka joidenkin vakuutusten ehdoista).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti