torstai 18. helmikuuta 2010

Perhelounas ja jätskiä

Domingo 14.2.2010

Rauhallinen aamu. Heräilin hiljaksiin ja kävin pienellä lenkillä lähipuistossa. Oli laiskaa menoa, kävelin pääasiassa. Mut ihan virkistävää. Meille tuli lounaalle Carlos, Paula ja heidän pieni vauvansa (ikää 10 kk, siis Rosan pojanpoika). Ruokana oli ylinamia kasvislasagnea, missä oli maissia ja jotain pinaatin tapaista ja reilusti juustoa plus tomaattia täytteenä. Perhelounas kestikin sit pari tuntia ja aluksi olin keskustelusta ihan ulapalla. Kiitettävää vauhtia puhe eteni. Siinä toisen tunnin aikana aloin jo olla hyvinkin kärryillä keskustelusta, niin sitä korva tottuu kuuntelemaan hieman erilaista espanjaa. Jonkun verran pääsin selittämään Suomesta, mut yhtään mutkikkaampien lauseiden rakentaminen on yhtä katastrofia. Mut oli ihan kivaa, eikä vauva enää alkanut itkeä kun näki mut.

Siestaunosten jälkeen mentiin Rosan kanssa Gridoon jätskille. Grido on siis jätskipaikka, mitä täällä on pilvin pimein. Kaks palloa makso jotain muutaman peson ja yks pallo lisää oli sit sen peson lisää. Oisko ollut 2 palloa 3,5 pesoa eli n. 70 senttiä. Maut olikin sit jänniä, otin Crema Imperialin ja Chocolate con almendrasin. Edellinen oli valkeeta punaisilla raidoilla, ei mitenkään ihmeellistä, mutta suklaajätski kokonaisin mantelein oli tosi namia. Rosa otti kookosjätskiä, jota antoi mun maistaa. Se oli kans aika hyvää.. Pitänee alkaa popsia jätskiä useemmin.

Illalla viimeistelin ainettani, jonka eka versio pitää palauttaa huomenna espanjan opettajan korjattavaksi (lopulliset versiot palautetaan kulttuurituntien pitäjälle eli Robertolle keskiviikkona). Lisäksi oli tietty hirveesti tekstiä luettavana tuntia varten plus kysymyksiä teksteihin liittyen. Huuh, niiden kanssa tahkoamiseen menee paljon aikaa. Intensiivikurssi ei tunne lepopäiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti