maanantai 22. helmikuuta 2010

Espanjan eka välikoe

Viernes 19.2.2010

+30, ukkosmyrskyjä, paikoin kaupunki tulvi

Nukuinpa hyvin viime yönä. Selkä toki kipeenä heppailusta. Selkälihakseni taitavat olla aika minimaalliset, pitää harkita vakavasti ratsastustunteja lukukaudelle. Lisäksi on jalat jumissa syystä x, en halua uskoa et keskiviikon kävelyn takia mut luultavasti siksi. Järkkyä. Okei, perustelen kuumuudella et ei voi käydä lenkillä =).

Hrr. Hirveesti jaksoin opiskella välikokeeseen, jota ennen oli yks tunti kertausta ja preposition asiaa. Välikoe oli ihan siedettävä, se oli kuitenkin sama molemmille ryhmille ts. niille, jotka hädin tuskin osasivat sanaakaan kieltä tänne tullessaan ja niille, jotka olivat puhuneet sitä pienestä asti kotona (tasohaitari on aikamoinen). Ite sijoittunen sinne puolenvälin tietämille. Kirjottaminen sanakirjan kanssa sujuu ihan kelvollisesti, mutta puhuminen on juttu erikseen. Tässä välikokeessa ei onneksi ollut puheosuutta, pelkkää kirjallista osaamista (seuraavassa on sit puheosuuskin).

Kotimatkalla piti vähän ihmetellä uusia juttuja, niinpä kävin paikallisessa ruokakaupassa (jänskää..). Perille löysin suht hyvin vaikka ei ollut ihan hallussa lähin bussipysäkki, onneks jalat kantaa. Miinuksena tietty et oon aika bank kun sähläsin sen pankkikortin kanssa. Mut hammastahna oli lopussa ja siitähän ei tingitä kun äärimmäisessä hädässä ;). Ostin myös toisen ääripään roinaa eli alfajorin mikä meinaa paikallista.. hmm.. leivosta ois varmaan paras sana. Toi ei tietty ollut sieltä parhaasta päästä kun oli karkkityyliin pakattu alumiiniin, pitää myöhemmin kokeilla moista konditoriasta. Kyseessä on siis suklaakuorutteinen systeemi, jossa on kaksi kerrosta pehmeetä keksiä (about kakkua) ja niiden välissä reilusti dulce de lecheä (oisko kinuskia?). Epsanjan ope oli siis tunnilla ihan järkyttynyt kun suurin osa ei tiennyt, mitä alfajores on.

Illalla uutisista selvisi, että joissain Córdoban kaupunginosissa oli satanut aivan järkyttävästi. Televisio näytti kuvia tulvivista kaduista ja taloista O_O. Onneksi kaupunginosa, missä asun, sijaitsee suht korkealla joesta ja saa sataa aika mielettömästi ennen kun täällä alkaa tulvia. Sateet myös jakautuivat hyvin epätasaisesti, koska en törmännyt päivän aikana kuin yhteen rankkaan kuuroon. Lisäksi uutisissa kerrottiin, että viime viikonlopun sateissa jokeen huuhtoutuneen tytön ruumis oli löydetty. Jokin perhe siis asui sillan alla ja tulva-aalto oli pyyhkäissyt koko uoman leveydeltä ja pikku tyttö oli pyyhkiytynyt jokeen isänsä otteesta. Järkyttävää. Nyt käynnissä on keskustelu asuntotilanteesta, mutta toistaiseksi olen vähän pihalla syystä ts. onko asuntoja vain liian vähän muuttoliikkeeseen nähden vai eikö ihmisillä ole varaa vuokra-asuntoon vai mistä oikeastaan on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti