perjantai 30. huhtikuuta 2010

Instrumentos folclóricos

Viernes 30.4.

Tänään kulttuurikurssimme opettaja Roberto Herrera oli järkännyt erikoistunnin, jonne osallistuminen oli vapaaehtoista. Aiheena olivat folkloristiset soittimet eli kaiketi kansanmusiikkia pääsisi kuulemaan. Lähdin siis poikkeuksellisesti yliopistolle hikoiltuani aamupäivän haastatteluraporttia samaiselle opettajalle kirjoittaessani. Tunnille ilmestyi lisäkseni vajaa kymmenen ihmistä, mikä oli ikävää, koska luento oli oikein hauska.

Sen piti siis musiikinopettaja, joka oli aikaisemmin toiminut kemistinä ja lyönyt reilut parikymmentä vuotta sitten hanskat tiskiin ja vaihtanut alaa. Hän oli tuonut kaikki esittelemänsä instrumentit mukana ja saimme kuulla pätkiä eri tanssimusiikeista sekä lauluja, joita tämä opettaja esitti yhdessä Roberton kanssa. Pääsimme myös kokeilemaan panhuilun kaltaisia soittimia, joista vain Lyda sai äänen aikaiseksi oletettavasti koska osasi soittaa saksofonia :).

Huomenna on iloisesti vappu, toinen kahdesta päivästä kun täällä on kuulemma about kaikki, isoja marketteja myöten kiinni. Toinen on siis uusi vuosi. Vappua juhlitaan syömällä locroa mikä tykkää sanoa jotain lihasoossipöperöä. Hui. Sit porukka kaiketi hengaa perheen kanssa jne. Eli oikein sopiva viikonloppu tenttiin lukemiseksi =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti