lauantai 24. huhtikuuta 2010

Alicia en el país de las maravillas

Jueves 8.4.2010

Koska torstait ovat epäinhimillisen alkuviikon (ma 14-20.15 ja ti 14-22 ja ke 14-18.30) jälkeen helppoja, pompimme paikallisbussilla Tommin kanssa keskustaan tarkoituksenamme käydä testaamassa argentiinalaista leffateatteria. Miinuksena missasimme Rosan kokkailut, joten kävimme pitsalla ilmeisesti lounasravintolassa. Tosin ajankohta tuntui hieman myöhäiseltä lounaalle kun popsimme pitsaamme puoli kahdeksan aikaa. 8-palainen pitsa täytti meidät halkeamispisteeseen mikä oli sinänsä hyvä, koska ravintolan sulkiessa oviaan hoipuimme seuraavaksi Royal Bonboneríaan ostamaan leffakarkkeja. Täältä saa siis enemmän karkkikarkkeja kun vaikkapa brittilästä. Pidempää maailmalla olossa kurjinta onkin saunan puutteen lisäksi suomalaisen karkin puutos. Toistaiseksi ei ole vielä tullut kauheaa saunaikävää, mutta eihän täällä ole vielä vierähtänytkään kuin reilu kaksi kuukautta.

Leffa alkoi klo 21.15, aikaisemmat esitykset olivat dubattuja, joten meillä oli ollut valittavissa kyseisen näytöksen lisäksi seuraava puoli kahdeltatoista yöllä alkava. Nämä viimeisimmät olivat siis espanjaksi tekstitettyjä. Elokuva oli siis Alicia en los país de las maravillas elikkä Liisa Ihmemaassa ja 3D:nä, hinta oli 22 pesoa eli noin neljä euroa. Ilman 3D:tä olisi voinut saada lipun 12 pesolla (päivänäytökseen).

Kyseessä oli mulle toinen 3D-leffa ja olihan se ihan kivannäköistä. Miinuksena, että espanjankieliset tekstit ja enkunkielinen puhe sotkivat aika kiitettävästi mun pääkoppaa. Sama ilmiö on havaittavissa kun yhdysvaltalaisvaihtarit pälättää enkuksi ja tajuan ihan hyvin mutta en pysty kommentoimaan englanniksi oikein mitään. Osaan sokeltaa jotain hyvin vahvaa spanglishia. Jees, mutta ihan mukava leffakokemus, voisi käydä toisenkin kerran kun ei hinta Suomen tapaan päätä huimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti