sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Mis cumpleaños y asado

Viernes 9.4.2010

Perjantaina sattui niinkin iloinen tapahtuma kun mun synttärit. Jippii.. Okei joo, en päässyt vahingossakaan unohtamaan mokomaa kun leffasta yöllä puoli yhden maissa kotiutuessamme minua jo odotti paketti huoneessani. Päätin jättää sen avaamisen kuitenkin aamuun. Yöllä en tietty saanut unta, kun odotin jännityksellä mitä paketissa olisi.. Okei, ei nyt sentään. Hehhee, ette varmaan kestä enää odottaa mitä siellä oli?

Jees, normalisoidutaanpa. Sain siis Rosalta aikaisempaan versiooni verrattuna mastodonttimaisen sanakirjan, toki kokonaan espanjaksi. Rosa on koittanut puhua minua suomi-espanja-suomi sanakirjastani eroon viime viikot ja ilmeisesti nyt tuli viimeinen naula arkkuun. Sanakirja vaikuttaa kyllä tosi hyvältä, löytyy epäsäännöllisten verbien taivutukset, plus muuta niin arvokasta pikkusälää kieliopillisista pilkunviilauksista.

Illalla juhlistimme synttäriäni asadon eli grillauksen merkeissä. Suomeksi tämä tarkoitti sitä että Carlos ja Imanol tulivat illalla grillaamaan ja Tommi pääsi maistelemaan ties mitä lihoja. Tarjolla oli chorizoa eli aika täyslihaista makkaraa, morcillaa eli verimakkaraa sekä paria eri osaa lehmästä. Minulla on jäänyt vähän heikkoihin kantimiin noiden eri lehmänosien lihojen nimitykset kun ei tosiaan lihaa tule syötyä. Neljä eri lihaa käsittänyt asado on siis hyvin pieni, mutta koska lihaa syöviä oli 2,75 (Carlos, Tommi, Rosa vähän ja Imanol pikkuruisesti) niin ylenmääräiset lajikkeet olisivat olleet hieman ylijäämään tuomittuja.

Asadon jälkeen söimme dulce de lechellä kuorutettua ja täytettyä suklaakakkua. Whii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti