perjantai 21. toukokuuta 2010

Maatilavierailu

Miércoles 28.4.2010

Tänään jouduin taas käymään läpi epäinhimillisen aikaisen aamuherätyksen. Maaperäkurssin (Gestión de recurso suelo) retki alkoi tapaamisella yliopiston portilla kello 8.oo. Vängäännyin siis takaisin unimaailmasta jo ennen seitsemää ja laahustin pysäkille kummallisesti heräten matkalla. Napsin jopa pari valokuvaa möllöttävästä kuusta mennessäni.

Pakkaannuimme bussiin, joka argentiinalaisesti saapui vasta lähempänä puoli yhdeksää. Bussi vei meidät 15 kilsan päässä kaupungin keskustasta sijaitsevalle maatilalle. Aamun viileys katosi kulkiessamme ympäri peltoja ja kuunnellessamme minulle aika käsittämätöntä puhetta viljelystä, maaperästä jne. Jotenkin ei ollut sanasto hallussa.

Hauskaa seurata meidän ryhmää. Mukana oli ainakin 6 matea ja termaria ja meitä oli sellaiset pari kymmentä. Matet kiersivät miten sattuu ihmisten seassa ja opettaja ihan hämmästyi kun bongasi mutkin juomasta matea. Ei oo tunnilla tullut moista harrastettua. Mut päivä oli uskomattoman nätti, aurinko porotti ja t-paidassa tuli kuuma. Maten lisäksi toinen suomiopiskelijaryhmästä erottava piirre oli, että koko ajan vähintään yhdellä oli tupakka savuamassa. Opettajat mukaanlukien. Tähän tapaan en oo sentään viel oikein integroitunut.

Nähtiin ties mitä kasveja ja bolivialaisia työntekijöitä, joiden työnjako oli kyseenalainen kun miehet istuskeli taukoilemassa varjossa ja naiset paiski duunia lasten sahatessa molempien väliä. Tilalla oli haukkuvia koiria ja possuja ja vierailun lopuksi tilan omistaja ajeli ties mitä koneita näytöksenomaisesti edessämme. Hui.

Mut niin, täällä ilmeisesti hyvin tavanomaisesti noihin tuon aineen (Gestión ambiental) kursseihin kuuluu jonkinlaisia opintomatkoja. Kyllähän sitä Suomessakin on ympin kursseilla käyty kaatopaikalla ja lajittelulaitoksissa jne. Sinänsä oli hassu vierailu kun olisin ajatellut, että mennään katsomaan jotain kaivantoa mistä näkisi maaperähorisontteja tai oltais tehty näytteenottoja, mitä on teoriassa käsitelty luennoilla. Mutta vierailu tuntui lähinnä maaseutu tutuksi kaupunkilaisille -kiertokäynniltä. Mut plussaa, että iltapäivällä ei tarvinnut mennä luennolle ja tunnelma oli mukavan leppoinen. Lisää vierailuja. Paitsi ei aamukasilta =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti